Saturday, 10 September 2016

Oat Pancakes

Pancakes have always been one of my most favourite meals. As I'm trying to eat healthy and clean, I developed my own vegan recipe and now I love pancakes even more, haha! Instead of normal flour I've used oat flour and I can say that pancakes taste better and they're super filling as well.

Palačinky byly vždy jedním z mých nejoblíbenějších jídel a teď, když se snažím jíst zdravě, tak jsem si vymyslela svůj vlastní veganský recept. A výsledkem je, že ta zdravjěší verze je tak dobrá, že miluji palačinky snad ještě více, haha! Místo normální mouky jsem použila ovesnou, která dodá palačinkám nezaměnitelnou chuť a ještě k tomu palačinky plně zasytí.






Ingredients:

  • 2 cups of oat flour
  • 1cup of rice milk
  • 1/2 teaspoon of baking powder
  • 1/2 teaspoon of gingerbread spice
  • 1/2 spoon of xylitol 
  • pinch of salt
  • topping: fruit (I used peach and banana), peanut butter
  • coconut oil
Method:
  1. Combine all dry ingredients in a bowl.
  2. Add the rice milk and mix until smooth.
  3. Heat the pan and add a knob of coconut oil. When it's melted, add a spoon of batter.
  4. Wait until the top of the pancake begins to bubble, then turn it over and cook until both sides are golden brown. (Try not to eat them all while you're cooking them.)
  5. Serve with fresh fruit and peanut butter!



Ingredience:
  • 2 hrnky ovesné mouky
  • 1 hrnek rýžového mléka
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky perníčkového koření
  • 1/2 lžíce xylitolu
  • špetka soli
  • na ozdobení: ovoce (já použila broskev a banán), arašídové máslo
  • kokosový olej
Postup:
  1. V míse zkombinujeme všechny suché ingredience.
  2. Přidáme rýžové mléko a mícháme, dokud neznikne správná hustá směs.
  3. Rozehřejeme pánev a dáme na ni asi půl lžičky kokosového oleje. Až se olej rozpustí, přidáme lžíci palačinkové směsi.
  4. Počkáme, až se na vrchní straně palačnky udělají bublinky a a můžeme ji otočit. Palačinka je hotová, jakmile bude z obou stran opečená do zlatova. (Snažte se nesníst je během vaření všechny!)
  5. Servírujeme s nakrájenými kousky ovoce a arašídovým máslem!

1 comment:

  1. Tak to musím zkusit, mňam! Taky mi moje zdravější a veganské pečení chutná mnohem víc, než to "normální" :)

    http://marketafrank.com

    ReplyDelete