Thursday, 7 January 2016

Vegan Gingerbread Muffins

Vánoce i s celou svou atmosférou a cukrovím už jsou sice za námi, ale sníh za okny mi je pořád připomíná a nutí mě do všeho ještě pořád sypat skořici a perníčkové koření. Dokud je sníh, bude i perníčkové koření. A perníčková svíčka. (Teda ta už ne, protože už došla).

Christmas is over but the snow behind the window still remind me it and makes me feel free to put cinammon and gingerbread spice everywhere.


Na muffiny budeme potřebovat:
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky sody
  • 1 hrnek rýžového mléka
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička perníčkového koření (ano, to je nutnost!)
  • nadrcený hřebíček
  • 1/3 hrnku slunečnicového oleje
  • nasekaná tmavá čokoláda
Postup (velmi jednoduchý):
  • Smícháme sypké ingredience.
  • K sypkým ingrediencím přilijeme mléko a olej a pořádně promícháme. Dle potřeby můžeme ještě přidat mouku nebo mléko, prostě aby bylo těsto té správné konzistence.
  • Přidáme nasekanou čokoládu a můžeme těstem naplnit papírové košíčky.
  • Pečeme asi 25 minut na 175 stupňů.

Ingredients for muffins:
  • 2 mugs of flour
  • 1 mug of sugar
  • 1 coffee spoon of baking powder
  • 1/2 coffee spoon of baking soda
  • 1 mug of rice milk
  • 1 coffee spoon of cinammon
  • 1 coffee spoon of gingerbread spice
  • ground cloves
  • 1/3 mug of sunflower oil
  • chopped dark chocolate
Instructions (very easy):
  • Mix flour with sugar, baking powder, baking soda and spice.
  • Add rice milk and oil and mix it all together.
  • Add chopped chocolate, bake the muffins for about 25 minutes at 175 degrees.




1 comment:

  1. Sounds like a nice recipe, gotta try it out soon :-)


    xx Lisa - https://joydellavita.com/

    ReplyDelete